politimigi logo

Μεταφορικά 4,90€ εώς 2 KG dorean apostoli politimigi

kalathi agoron

tilefonikes paraggelies   

Greek
Σύνδεση Εγγραφή

Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας

Δημιουργία λογαριασμού

Το όνομα που εισάγατε δεν είναι έγκυρο.
Παρακαλώ, εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 2 χαρακτήρες ενώ δεν πρέπει να περιέχει διαστήματα ή τους ακόλουθους χαρακτήρες: < > \ " ' % ; ( ) &
Άκυρος κωδικός.
Οι κωδικοί που εισάγατε δεν ταυτίζονται. Παρακαλώ, εισάγετε τον επιθυμητό κωδικό στο πεδίο κωδικού και επιβεβαιώστε τον εισάγοντάς τον ξανά στο πεδίο επιβεβαίωσης κωδικού.
Άκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εισάγατε δεν ταυτίζονται. Παρακαλώ, εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιβεβαιώστε την εισάγοντάς της ξανά στο πεδίο επιβεβαίωσης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
* * Υποχρεωτικό πεδίο

banner politimigi

α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ σ τ υ φ χ ψ ω

Αναζητήστε λέξεις κλειδιά στα κείμενα των λίθων

Προϊοντα Eshop

Βρειτε μας στο Facebook

Λιθοι και Αντιστοιχιες

Δείτε εδώ τα Προϊόντα του Γρανάτη. 

Αναλυτικές ιδιότητες του λίθου. Οι πληροφορίες αφορούν τους Αυθεντικούς Πολύτιμους Λίθους του politimigi.gr.


xelonakitextΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Ανήκει στα Πυριτικά ορυκτά στην κατηγορία Νησοπυριτικά. Έχει σκληρότητα 7 - 8 και Κυβικό Κρυσταλλικό Σύστημα.

ΧΡΩΜΑ: Καστανό, καστανοκόκκινο έως μαύρο και γενικά σε πολλά χρώματα εκτός από μπλε και γαλάζιο.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:
• Το όνομα του το πήρε από την αρχαία λατινική λέξη granatum (=ρόδι) λόγω της ομοιότητας των κρυστάλλων με τους σπόρους του ροδιού.
• Λόγω του χρώματος του στην αρχαιότητα συγχεόταν με το ρουμπίνι.
• Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι αλλά και οι αρχαίοι Έλληνες με το γρανάτη κατασκεύαζαν περιδέραια, καρφίτσες, πόρπες και βραχιόλια.
• Γρανάτες ανακαλύφθηκαν με τη μορφή κοσμημάτων στην Αίγυπτο με ηλικία 5.000 ετών, στην Σουμερία με ηλικία 4.300 ετών και στη Σουηδία με ηλικία 3.500 ετών.
• Τον χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή κοσμημάτων οι ιθαγενείς της Αμερικής και ειδικά οι Αζτέκοι.
• Σύμφωνα με το εβραϊκό Ταλμούδ ένας γρανάτης τεραστίων διαστάσεων φώτιζε την κιβωτό του Νώε κατά τη διάρκεια του κατακλυσμού. Από τότε θεωρείται ένα πετράδι κατάλληλο για ταξιδιώτες.
• Στην Ιταλία το φορούσαν οι χήρες για να βρουν νέο σύζυγο.

ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ:
• Προσφέρει άμεση ενεργητικότητα, διάθεση, αντοχή και σωματική δύναμη, ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται έντονη σωματική και πνευματική προσπάθεια μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
• Ακονίζει την αντίληψη, βοηθά στη σύλληψη έξυπνων επιχειρηματικών ιδεών και φέρνει επιτυχία σε κάθε είδους ενασχόληση καθώς αυξάνει τη δημιουργικότητα.
• Δίνει θάρρος, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, ενεργητικότητα, αφθονία, αγάπη για τη δουλειά και τύχη.
• Αυξάνει τη σεξουαλικότητα και προκαλεί έναν παθιασμένο έρωτα. 
• Ευνοεί τις συνεργασίες, την επικοινωνία και φέρνει επιτυχία στις επιχειρήσεις.
• Βελτιώνει τον ύπνο, την ποιότητα ζωής και βοηθά τη διαύγεια και την ορθή κρίση.
• Βοηθά σε νομικά και οικονομικά θέματα.
• Διδάσκει την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη και μας κάνει φιλάνθρωπους.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ:
• Ο γρανάτης μπορεί να προστατέψει τον κάτοχό του από τους εφιάλτες, αλλά και από κάθε λογής ατύχημα, κυρίως ταξιδιωτικό.
• Επίσης, λέγεται πως προστατεύει από τις κλοπές και τους κεραυνούς.
• Διαλύει τις μπερδεμένες σκέψεις και διευκολύνει την αυτοσυγκέντρωση και την απαγκίστρωση από πρότυπα και συμπεριφορές του παρελθόντος.
• Προστατεύει απο γεωπάθειες, ακτινοβολία και τις γραμμές LEY.
• Διώχνει την αρνητικότητα, είναι χρήσιμος σε περιόδους κρίσης και όπου φαίνεται ότι υπάρχει αδιέξοδο.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
• Επιδρά ηρεμιστικά και εξισορροπεί τα αντικρουόμενα συναισθήματα, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμφιλίωση, την ειρήνη και την αγάπη.
• Απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και εξαγνίζει τα Τσάκρας. Προσφέρει γείωση και συνδέεται με την αναζήτηση προηγούμενων ζωών.
• Βοηθά τη μαντεία και άλλες πνευματικές εργασίες.
• Ξεμπλοκάρει τη ζωτική ενέργεια και την αφήνει να ρέει στο σώμα.
• Σταθεροποιεί τα βήματα μας κι ενισχύει τις προσπάθειες μας για επιβίωση.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Προστατεύει την καρδιά, ενδυναμώνει το αναπαραγωγικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, φέρνει αρμονία στη σύσταση των υγρών του σώματος, κυρίως του αίματος.
• Πιστεύεται πως σταματά την αιμορραγία και θεραπεύει τις πέτρες στα νεφρά, τη χολή και τη κύστη.
• Διευκολύνει την ενεργό ισορροπημένη σεξουαλικότητα και εργάζεται σε ζητήματα μειωμένης γονιμότητας.
• Βοηθά την ίαση προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης.
• Αναζωογονεί, δημιουργεί, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και καταπολεμά της παθήσεις του.
• Βοηθά στη γρήγορη επούλωση των τραυμάτων και ανακουφίζει τις νευραλγίες.
• Καταπολεμά τα αρθριτικά, τους ρευματισμούς και τις διαλείψεις στη σκέψη.
• Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και στηρίζει το πεπτικό σύστημα.
• Βοηθά τη σωστή λειτουργία της υπόφυσης.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Αλμανδίνης (κοκκινοπορτοκαλί, κοκκινομόβ) - Almandine
Ανοίγει το δρόμο μεταξύ του Πρώτου και Έβδομου Τσάκρα, δρώντας ως κανάλι και άγκυρα για τις πνευματικές ενέργειες μέσα στο φυσικό σώμα. Είναι μια πέτρα πολύ καλή για αναζωογόνηση, που φέρνει δύναμη, αντοχή και διαύγεια. Μας στηρίζει για να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, φέρνοντας βαθιά αγάπη, ενώ βοηθά στην ενσωμάτωση της αλήθειας και σε μια στενότερη σχέση με τον Ανώτερο Εαυτό. Δένει το λεπτό σώμα με το υλικό. Βοηθά την όραση, το συκώτι και το πάγκρεας. Ρυθμίζει τη πίεση και ανακουφίζει τις αρθροπάθειες. Τονώνει τη σεξουαλικότητα.

Ανδραδίτης (κιτρινοπράσινο έως μαύρο) - AndraditeΕυθυγραμμίζει τα μαγνητικά πεδία του σώματος, καθαρίζει και διευρύνει την αύρα, ανοίγοντας την ψυχική όραση.Είναι δυναμικός και ευέλικτος, βοηθά στην εξέλιξη μας, διαλύει το συναίσθημα της απομόνωσης και προσελκύει στενές επαφές με τους άλλους. Δίνει κουράγιο αντοχή και δύναμη. Ενθαρρύνει το σχηματισμό του αίματος και δίνει ενέργεια στο συκώτι. Βοηθά στην απορρόφηση ασβεστίου μαγγανίου και σιδήρου.

Γροσσουλάριος (άχρωμο, πράσινο, πορτοκαλί, ροζ, καφέ) - GrossularΕίναι μια χρήσιμη πέτρα για τις δυσκολίες και τις δικαστικές διενέξεις. Διδάσκει τη χαλάρωση και πώς να ακολουθούμε τη ροή, ενώ εμπνέει την προσφορά και τη συνεργασία. Τονώνει τη γονιμότητα και βοηθά στη απορρόφηση της βιταμίνης Α.

Εσσονίτης (κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο) - HessoniteΗ πέτρα αυτή ανοίγει τη διαίσθηση και τις ψυχικές ικανότητες. Χρησιμοποιείται για τα εξωσωματικά ταξίδια για να μας μεταφέρει στον προορισμό μας. Προσδίδει αυτοσεβασμό, εξαφανίζοντας τα συναισθήματα της ενοχής και της κατωτερότητας, και ενθαρρύνει την προσφορά. Στηρίζει την αναζήτηση νέων προκλήσεων.

Μελανίτης (κίτρινο, κοκκινοπορτοκαλί, καφέ) - MelaniteΑπελευθερώνει τα μπλοκαρίσματα από το Τσάκρας της Καρδιάς και του Λαιμού, επιτρέποντάς μας να εκφράσουμε την αλήθεια. Δυναμώνει την αντίσταση και προωθεί την ειλικρίνεια. Ξεπερνά την έλλειψη αγάπης σε κάθε περίσταση, διαλύοντας το θυμό, το φθόνο, τη ζήλια και τη δυσπιστία. Στηρίζει τις συνεργασίες. Ο μελανίτης δυναμώνει τα οστά και βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στο διαλογισμό. Σύμμαχος κατά τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.

Πυρωπός (άχρωμο, ροζ, κόκκινο) - Pyrope
Η πέτρα αυτή προστατεύει το Τσάκρα της Βάσης και της Κορυφής, συνδέοντας τη γείωση με τη σοφία. Φέρνει αγάπη, δίνει ζωτικότητα και προωθεί μια εξαιρετική ποιότητα ζωής. Ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις μέσα μας. Βοηθά στη αναζήτηση της αδελφής ψυχής, απομακρύνει το άγχος και σταθεροποιεί τα συναισθήματα. Ενδυναμώνει την κυκλοφορία.

Ροδολίτης (κόκκινο, μοβ) - RhodoliteΕνεργοποιεί την περισυλλογή της διαίσθησης και την έμπνευση. Ο ροδολίτης προστατεύει το Τσάκρα της Βάσης και τονώνει μια υγιή σεξουαλικότητα, ξεπερνώντας την ψυχρότητα.Είναι μια πέτρα γεμάτη εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό και θεραπεύει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους γοφούς.

Σπεσσαρτίτης (κίτρινο, πορτοκαλί) - SpessartineΔονείται σε υψηλή συχνότητα. Προσδίδει την επιθυμία να βοηθήσουμε τους άλλους και ενδυναμώνει την καρδιά. Τονώνει την αναλυτική διεργασία και το λογικό νου. Είναι αντικαταθλιπτικός και καταστέλλει τους εφιάλτες. Ο σπεσσαρτίτης ανακουφίζει τα σεξουαλικά προβλήματα και θεραπεύει τη δυσανεξία στη λακτόζη και τις ανισορροπίες ασβεστίου.

Ουβαροβίτης (πράσινο του σμαραγδιού) - UvaroviteΠροωθεί την ατομικότητα δίχως εγωκεντρισμό και ταυτόχρονα συνδέει την ψυχή με τη συμπαντική φύση της. Ενεργοποιεί το Τσάκρα της Καρδιάς και τονώνει τις πνευματικές σχέσεις. Είναι μια πέτρα γεμάτη ηρεμία και ειρήνη, χρήσιμη προκειμένου η απομόνωση να μην είναι μοναξιά. Είναι αποτοξινωτικός, μειώνει τις φλεγμονές και ρίχνει τον πυρετό. Θεραπεύει την οξέωση, τη λευχαιμία και την ψυχρότητα.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ:
• Τοποθετήστε τον στους λοβούς, στα δάκτυλα ή πάνω από την καρδιά.
• Τοποθετήστε τον πάνω στο δέρμα και στο κατάλληλο σημείο για τη θεραπεία.
• Τοποθετήστε τον στο Τρίτο Μάτι για να ανακαλέσετε μνήμες από προηγούμενες ζωές.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ:
Προσοχή στα χτυπήματα. Καθαρίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

Πηγή: Πολύτιμη ΓηΜήνυμα προς τους Επισκέπτες

Σχετική Βιβλιογραφία

xelonaki

www.politimigi.gr 


Έρευνα - Επιμέλεια

Ράνια Σαρηγιάννη

Γεωπαθολόγος

 Γεμμολόγος

Τα περιεχόμενα του Πολύτιμη Γη είναι με copyright©1991-Σήμερα. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους χωρίς αναφορά στην πηγή.

garnet, grenat, granat, warna merah tua, granate, granato, granada, grena, granatis, granaths, gkranatis, gkranaths